De visgids vertelt:

 

Altijd al dat ene worpje willen maken onder die overhangende boom op dat prachtige meertje of in dat ene riviertje, in de meest idyllische setting?

Ben je benieuwd hoe het is om te vissen vanuit een trapkajak, of is het misschien wel de eerste keer dat je wilt vissen op snoek of baars?

 

Je bent hier op de juiste plek!

 

Michael van Opstal, onze visgids in Emmaboda, zal je meenemen naar de mooiste plekjes van Småland (Zweden) met een compleet uitgeruste Hobie trapkajak vistour.

Er zal met de visgids worden gejaagd op de grootste snoeken en baarzen die Europa te bieden heeft. 

 

 

De Hobie trapkajaks zijn ideaal om op plekjes te komen waar je niet vanaf de kant of met de standaard visboot kunt komen.

De trapkajak heeft geen verbrandingsmotor, maar je beweegt je voort met je benen.

Bijkomend voordeel is dat je heel stil bent wat goed is voor de rust in de natuur, maar ook het viswater niet verstoord.

Hierdoor is er ook meer kans om wilde dieren aan de waterkant te spotten, zoals bv. een eland, vos, hert, bever etc. 

Maar is het niet heel zwaar of moeilijk dan vissen met de trapkajak?

Nee juist niet, de Hobie trapkajak is zeer makkelijk bestuurbaar en uitgerust met een geavanceerd Mirage trapsysteem wat voortbewegen ultralicht maakt, zodat je je handen vrij hebt om je volledig te richten op het vissen.

De trapkajak is de stabielste op de markt waardoor omslaan eigenlijk niet mogelijk is, en dus zeer geschikt voor jong en oud.

 

Er wordt vooraf een duidelijke instructie gegeven, krijg je reddingsvesten, is al het materiaal en vergunningen inbegrepen, heeft de visgids een BHV opleiding gevolgd, zal er gekeken worden naar jouw ervaring zodat wij jou een onvergetelijke dag kunnen meegeven. 

 

 

 

Wie is Michael: 

"Jarenlang heb ik gevist in de Nederlandse wateren, maar mijn passie voor natuur en vissen heeft mij doen besluiten, na mijn vakanties in Zweden, dat ik in 2022 Nederland heb verruild voor het prachtige Zweden. 

Met mijn ervaring wil ik jou een onvergetelijke dag bezorgen.

Een van de belangrijkste aspecten  van vissen is naast de goede vangsten ook de omgeving en de natuur, deze combinatie maakt de ultieme viservaring, dit wil ik over brengen samen met een gezonde dosis humor"

Wij werken met materiaal van topmerken zoals Abu Garcia, Savage Gear, Raymarine, Hobie

 

In tegenstelling tot een gewone kajak, gebruikt je bij de Hobie trapkajak geen armen en handen om vooruit te komen.

Dankzij het revolutionaire Mirage trapsysteem, waarbij flippers worden aangedreven door het trappen met de voeten, vaar je snel en gemakkelijk.

Het trappen met de voeten zorgt ervoor dat de flippers onder water heen en weer zwiepen, zonder dat je veel kracht of inspanning hoeft te gebruiken.

De besturing van de Hobie trapkajak wordt gedaan met een kleine joystick, waarmee je de kajak eenvoudig en nauwkeurig kunt manoeuvreren